6 garantie

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Asperiores cumque dolorem doloremque eum hic id iste odio quis sapiente veniam. Dicta dolor ducimus earum enim nisi obcaecati rem, repellat voluptas!

Meer informatie

Circulair, zo doen wij dat

We passen verschillende circulaire strategieën toe tijdens alle levensfasen van een inrichting. Zo combineren we creatief ontwerp met minimale impact op het milieu.

Meer weten de R-ladder? Machiel van Nieuwaal staat voor u klaar!

Refuse - Minder producten inzetten

Meer doen met minder

De grootste besparing van grondstoffen? Gewoon minder producten gebruiken. Onze architecten denken net even anders: welke functies zijn te combineren? Wat is overbodig? We beginnen vanaf nul of laten ons uitdagen door bestaande ontwerpen.

  Zo doen we dat:

 • We brengen de benodigde bezettingsgraad van de werkomgevingen nauwgezet in kaart, verwerken flexibele werkplekken in het ontwerp en komen tot originele multifunctionele ruimtes.
 • We maken graag gebruik van restpartijen. Deze producten zijn bijvoorbeeld overmatig of in de verkeerde kleur geproduceerd en liggen te wachten op een nieuwe eigenaar. Dat scheelt weer een nieuw product!

Redesign - Beter circulair ontwerpen

In beginsel al circulair

Een circulair ontworpen product maakt maximale levensduurverlenging en een sluitende kringloop mogelijk. Bijvoorbeeld door losmaakbare onderdelen in te zetten, die eenvoudig aanpasbaar en vervangbaar zijn. Gemaakt van gerecyclede of hernieuwbare materialen, die geen schade toebrengen aan mens en milieu.

  Zo doen we dat:

 • We dagen onze leveranciers uit om gezamenlijk met ons hun producten zo circulair mogelijk te ontwerpen.
 • Jouw duurzame wensen en behoeften matchen wij met de juiste circulaire producten uit ons assortiment.

Reduce - Minder grondstoffen gebruiken

Maken zonder morsen

Als onafhankelijke partij zijn we vrij om per circulair project de juiste fabrikanten en werkplaatsen aan te sluiten, waarbij focus op materiaalbesparing en CO2 reductie altijd een rol speelt. Ook verbeteren we onze installatie- en onderhoudsprocessen doorlopend.

  Zo doen we dat:

 • Bureaubladen laten we zagen met minimale materiaalverspilling. Karpetten worden gefabriceerd met nieuwe technologie waardoor minder garen nodig zijn.
 • Door onze vloeren slim te leggen beperken we direct al snijverlies. Of we denken net even anders: kan de huidige vloer wellicht dienen als nieuwe ondervloer?! Zo, dat scheelt weer!
 • We werken met producten met goede materiaaltransparantie, bij voorkeur vastgelegd in onafhankelijk gecertificeerde rapporten en EPD's.

Re-use - Producten opnieuw inzetten

Een nieuw thuis

Een ruimte kan een andere functie krijgen waardoor andere producten nodig zijn. Goede redenen voor een herinrichting, maar dat betekent natuurlijk niet dat de gebruikte tapijttegels of oude kasten de container in gaan. Wij zetten ze als geheel in op een andere locatie. Dat kan binnen de huidige organisatie zijn, maar ook daarbuiten.

  Zo doen we dat:

 • Voor de reeds aanwezige producten bij onze klanten inventariseren we de circulaire mogelijkheden. We zetten alles netjes op een rij in een oogstrapport en gaan samen aan de slag om de maximale waarde eruit te halen.
 • Als spin in het web vinden we altijd de juiste bestemming voor gebruikte producten.

Repair - Onderhouden en repareren

Pas vervangen als het écht nodig is

Een bureautafel vervangen, alleen omdat de hoogteverstelling niet meer goed werkt? Dat is natuurlijk niet meer van deze tijd. Door te adviseren over het juiste onderhoud, of het ook uit te voeren, houden we jouw inrichting in topconditie. We maken zoveel mogelijk gebruik van eenvoudig demonteerbare producten, zo maken we repareren nóg laagdrempeliger.

  Zo doen we dat:

 • Voor al onze klanten richten we onderhoudspakketten op maat in, met de juiste balans tussen voorkomen en genezen.
 • Reparaties voeren we zoveel mogelijk op locatie uit. Dat scheelt transport!
 • We garanderen de nalevering van componenten, zodat vervangen altijd een optie zal blijven.

Refurbish - Terugbrengen naar nieuwstaat

Beter dan het origineel

In gespecialiseerde werkplaatsen worden bestaande producten beter dan ze ooit waren. Moderner, comfortabeler en volledig passend in jouw nieuwe interieur. Zonder eigen fabricage of productie prikkel nemen we jouw wensen altijd als uitgangspunt.

  Zo doen we dat:

 • We stellen samen met onze klanten het gewenste kwaliteitsniveau van refurbished producten vast. Geen one-size fits all dus!
 • Je kunt uitgaan van een op-en-top product; alle componenten en mechanieken worden 100% werkend afgeleverd.
 • Er valt genoeg te kiezen: bij het herstofferen van banken, vernieuwen van bureaubladen of het aanbrengen een nieuwe toplaag op een vloersysteem kiest de klant de materialen en kleuren.

Remanufacture - Onderdelen opnieuw inzetten

Van overbodig naar broodnodig

Als een product aan het eind van zijn Latijn is, kijken we welke onderdelen we nog kunnen gebruiken om nieuwe producten mee te maken. Zo besparen we energie en dragen we bij aan verdere reductie van grondstofgebruik.

  Zo doen we dat:

 • Onderstellen, armleggers of mechanieken kunnen vaak nog goed gebruikt worden bij de fabricage van een nieuwe stoel.
 • Zo maken we van 20 gebruikte stoelen weer 10 nieuwe. Dat is beter dan te recyclen.
 • De backing van tapijttegels kan weer worden ingezet als nieuwe backing.

Repurpose - Andere bestemming creëren

Niet terug te herkennen!

Repurpose is het hergebruiken van producten met een ander doel. Dus dat oude bureau dat nergens meer voor dient, kan met wat aanpassingen veranderen in een prachtige zitopstelling. Of we maken van een afgedankte kast gewoon een tafel die we veel beter kunnen gebruiken. Hoe uniek wil je het hebben?

  Zo doen we dat:

 • Als totaalinrichters zijn onze architecten in staat om verrassende combinaties te maken; van vloeren tot wanden tot meubilair.
 • Repurposing vraagt creativiteit, kennis en ervaring. Laten we dat nou net ruimschoots in huis hebben!

Recycle - Grondstoffen opnieuw gebruiken

Klaar voor een volgend leven

Zijn die tapijttegels zo oud en versleten, dat je er echt niets meer mee kunt? Eén ding is zeker: op de afvalhoop horen ze in ieder geval nog lang niet. Restmaterialen kunnen we omzetten naar bruikbare grondstoffen. Daarom scheiden we de verschillende materialen, zodat de grondstoffen weer opnieuw gebruikt zullen worden.

 • Wij verwerken materialen om ze als grondstof te kunnen hergebruiken. We werken samen met onze partners en leveranciers voortdurend aan het maximaal ‘sluiten’ van de keten.
 • De grondstof behoudt zijn waarde (recycling), krijgt meer waarde (upcycling) of minder waarde (downcycling).

Recover - Energie uit afval halen

Het laatste restant energie

Bij deze laatste strategie is het minst te winnen op circulair gebied. Het gaat namelijk om energieterugwinning uit materialen, bijvoorbeeld door verbranding. In de praktijk passen we Recover eigenlijk liever niet toe. We zien het pas als een oplossing als er echt geen andere mogelijkheden meer zijn.

  Zo doen we dat:

 • Als laatste circulaire mogelijkheid kunnen we energie terugwinnen door grondstoffen te verbranden. Denk bijvoorbeeld aan hout. Hierdoor vermijden we het storten van afval.
 • Deze vorm van energiewinning kan een alternatief zijn voor nóg schadelijker vormen van energieopwek.

Meer weten de R-ladder? Machiel van Nieuwaal staat voor u klaar!